A kirándulni vágyó fiatalok nem sejtették, hogy egy mobilos alkalmazás örökre megváltoztatja az életüket. Holttestek, vér, bizarr támadók, megmagyarázhatatlan események – valahogy így hangozna az esetet feldolgozó horrorfilm promója. A félelmetes az egészben az, hogy semmi túlzás nincs az említett sorokban.

rejtély rejtélyek randonautica tinik démon túlvilág holttest koordináta elhagyatott titokzatos gondolatolvasás

 

Mit tudunk az applikációról?

A programot Randonauticának hívják, aminek az első fejlesztése 2020 februárjában került a Google Play és az App Store kínálatába.  Az applikáció lényege, ahogy a neve is mutatja, hogy véletlenszerű koordinátákat generál elérhető közelségben, amiket követve eljuthatunk olyan helyekre, ahol még feltételezhetően nem is jártunk. A fejlesztők célja az, hogy a felhasználók nyitott szemmel járjanak a világban, így a lakóhelyünk apró, rejtett szépségeit is megismerhetik. Szabadidős tevékenységnek kiváló, hiszen családdal, barátokkal, de akár egyedül is jó szórakozást nyújthat a felfedezősdi, ráadásul az aktív testmozgásra ösztönöz.

Mi lehet a veszélyes benne?

Az első pillantásra ártalmatlan, inspiráló alkalmazás nem veszélytelen, hiszen tényleg random generálja a koordinátákat a tartózkodási helyünk függvényében, így elképzelhető, hogy elhagyatott épületekhez, esetleg magánterülethez vezeti a felhasználót. Ahogy a legtöbb hasonló elven működő programban, itt is találunk figyelmeztetést, ami felhívja a figyelmet az illetéktelen behatolásra vagy az omlásveszélyre, esetleg az állatok nyújtotta fenyegetettségre. Ezeken felül azonban jóval érdekesebb és félelmetes problémákkal szembesült jó néhány fiatal, aki egy kaland reményében letöltötte az applikációt.

A Randonautica-horror

Balesetekről mindig hallani, a Randonautica viszont nem ettől vált híressé. Egy csapat fiatal a Tiktokon rögzítette első útjukat. Végállomásként az app egy sziklás tengerparti pontot adott meg, amit a jókedvű tinik izgatottan közelítettek meg.

Egy pillanatra megrémültek, mikor egy fekete utazótáskát találtak a kövek közt, ám kíváncsiságuk hamar felülkerekedett a kezdeti sokkon. Egy vaskos bottal tárták fel a táska tartalmát, amik nejlon zsákokba voltak csomagolva.

„Ez rohadtul bűzlik” – hallatszik az egyik fiú nevetése.

Rothadás bűze csapja meg a fiatalok orrát, akik inkább értesítik a hatóságokat. A tiniken a rendőrök kiérkezése után eluralkodik a pánik, a feltárt utazótáskában ugyanis emberi maradványokat találtak. A hír gyorsan elterjed, a Tiktok videót lassan 4,5 millióan tekintették meg, a kedélyeket pedig tovább borzolja a rendőrségi jelentés, ami alátámasztja az eset valódiságát. Véletlen bukkantak rá a feldarabolt testre?

A gondolatolvasás, mint lehetséges megoldás?

A holttest megtalálása után az app berobbant a köztudatba, ennek az oka pedig nem csak a maradványok felfedezésének ténye volt. Állítólag indulás előtt erősen gondolni kell egy bizonyos dologra (tárgyra, színre, fogalomra stb.), a program pedig ezután generálja a megfelelő koordinátákat. Az igazán hátborzongató a tengerparti esetnél az, hogy a tinik a holttest szóra gondoltak, mielőtt a Randonautica kiadta volna a fekete bőrönd megtalálási helyének pontos adatait. Több Reddit bejegyzés és Youtube videó is megtalálható a neten, ahol a gondolatolvasással kísérleteznek a felhasználók.

rejtély rejtélyek randonautica tinik démon túlvilág holttest koordináta elhagyatott titokzatos gondolatolvasás

„Kiakadtam, megtaláltam a macskám nyakörvét. Erősen koncentráltam a rejtély szóra, és tessék! A cicám nyakörve elég egyedi, ahogy láthatjátok, ráadásul pont néhány hónappal ezelőtt hagyta el. Sétáltam a Randonautica kijelölt útvonalán, mikor megpillantottam a járda közepén. Kizárt, hogy hónapok óta ott feküdt volna! Általában a nyakörvek véletlenül esnek le az állatokról, a legésszerűbb magyarázat, hogy fennakadt egy bokorban vagy ilyesmi, de ez olyan volt, mintha az égből pottyant volna le oda, mielőtt megérkeztem!” – írja az egyik felhasználó.

rejtély rejtélyek randonautica tinik démon túlvilág holttest koordináta elhagyatott titokzatos gondolatolvasás

„Gyors update, srácok! Tegnap kipróbáltam a Randonauticát, és bajbajutott állatokra gondoltam, akiken segíthetnék. Útközben rátaláltam egy sebesült sirályra, amit el is vittem a rehabilitációs központunkba. A dokik azt mondták, ha nem vagyok, nem élte volna túl az éjszakát, most viszont él és virul! Nagyon örülök, hogy az alkalmazással segíthettem olyan vadállatoknak, akik rászorultak a segítségemre. Ez az alkalmazás nagyon bizarr!” – olvasható egy videóhoz fűzött kommentárban.

rejtély rejtélyek randonautica tinik démon túlvilág holttest koordináta elhagyatott titokzatos gondolatolvasás

„A barátnőm Pokémon Go-zni akart, és egy Pokéstopra gondolt, ami egy kicsit idegesített engem, mivel én egy gyönyörű helyre gondoltam a fák közt. Nem hittem volna, hogy mindkettőt ugyanazon a helyen találjuk meg. Elindultunk a megadott útvonalon, ami egy elképesztő helyen vezetett át minket az erdőben. A barátnőm megtalálta a Pokéstopot, én pedig boldog voltam, hogy ilyen szép helyen járhattunk. Aztán megpróbáltam új dologra koncentrálni: egy titokzatos tárgy az erdőben.

rejtély rejtélyek randonautica tinik démon túlvilág holttest koordináta elhagyatott titokzatos gondolatolvasás

Semmi változás, gondoltam, nem is működik az egész, aztán mikor elindultunk hazafelé, néhány méterre tőlünk megláttam egy játékzebrát a földön. Szóval itt volt a titokzatos tárgy az erdőből! Nem nyúltam hozzá, csináltam egy fotót, aztán felálltam, és ott hagytam, ahol volt.”

Mi lehet a különös észlelések magyarázata?

Ezernyi teória olvasható a Randonauticával kapcsolatban. Sokan úgy gondolják, az applikáció készítői szándékosan adnak meg furcsa célállomásokat, mivel nem egy felhasználó számolt be arról, hogy a legkietlenebb helyre vezette őt a program, ahol több ismeretlen személy is várta. Sokan emberkereskedelemre gondolnak, a megadott koordinátákat látogatók közül véletlenszerűen rabolhatnak el fiatalokat, akiket aztán az emberkereskedelmi útvonalakon keresztül szállítanak más országokba, majd értékesítik őket.

rejtély rejtélyek randonautica tinik démon túlvilág holttest koordináta elhagyatott titokzatos gondolatolvasás

Egy másik elmélet szerint a Randonautica az új Ouija tábla, azaz kapcsolatot létesíthetünk a túlvilággal és annak minden ártó vagy ártalmatlan lakójával. Az elmélet megalkotói szerint démoni erőkkel packázik az, aki gondolataival előhívja a Randonautica különleges erejét. Az applikáció a szívünk legmélyén rejtőző vágyakat térképezi fel, majd vetíti elénk a valóságon keresztül. A megtalált tárgyakat démoni erők mozgatják: ezt a magyarázatot adták például az előkerült nyakörv kapcsán is.

A realitás talaján maradva egész egyszerű lehet a Randonautica magyarázata. A legtöbb esetben nem történik semmi rendkívüli az adott pontok felkutatásakor, ha mégis, azt az app körül terjengő misztikum miatt érzékelhetjük paranormálisnak. Ha belegondolunk mindannyian találtunk már különös tárgyakat ritkán látogatott helyeken, esetleg sérült, beteg állatokat vagy futottunk bele emberekbe általunk kihaltnak hitt területeken.

A Randonautica körül lengő félelmetes, démoni légkör láttatja sokakkal azt, ami valójában nincs is ott. A veszélyek persze így sem elhanyagolhatóak, illetve különös egybeesésekről lehet olvasni fórumokon (feltéve, ha igazak), így ajánljuk, hogy mindenki tegyen egy próbát, és döntse el, valóban képes-e egy telefonos alkalmazás kiolvasni a legféltettebb gondolatainkat. Valószínűleg mindenki sejti a választ.