A horrorfilmek már önmagukban is elég ijesztőek tudnak lenni ahhoz, hogy ráhozzák a frászt a nézőjére, a parafaktor viszont tovább fokozódik, mikor kiderül, a forgatás közben sem volt minden rendben. Olyan horrorfilmek következnek, amik munkálatai során több megmagyarázhatatlan dolog is történt.

 

Annabelle

A rettenetes megszállt baba sokak kedvence lett, ezzel azonban több stábtag sincs így. Két nagyon furcsa dolog is történt forgatás közben. John R. Leonetti, a rendező az egyik éjszaka különös dologra lett figyelmes. Mikor kitekintett a holdfényes éjszakába, feltűnt neki, hogy az ablakon 3 karmolásnyom látható, amik markáns szimbólumok a Démonok között univerzumban, ahol egyébként az Annabelle is helyet foglal. A filmekben elhangzik, hogy a démonok így gúnyolják ki a szentháromságot, így Leonetti kicsit sem nyugodtan fogadta a különös, megmagyarázhatatlan jelenséget. A másik érdekes esemény akkor történt, mikor a színészek felvételhez készülődtek, és a helyszín felé igyekezett a filmbéli ezermester. Ezzel nem is lenne probléma, épp csak az volt rendkívül rémisztő, mikor a folyosón ártatlanul sétáló férfi fejére rászakadt egy üveglámpa a mennyezetről. Senki sem értette a dolgot, mivel a forgatókönyv szerint a színész abban a jelenetben halt volna meg a baleset helyszínén, amit fel akartak venni épp.

Démonok között

Az Annabelle forgatására a csapat mondhatni hozzászokott a különös eseményekhez, mivel a Démonok között megadta az alaphangulatot minden további elkészülő filmhez. A stábtagok eleinte csak furcsa hidegfoltokat éreztek a forgatás helyszínén, persze ekkor még mindenki a forgatókönyvre és az élénk fantáziára fogta a dolgot. Ezután többször is látták, ahogy árnyékok haladnak el a díszletek között, a stábtagok állatai furcsán viselkedtek – egyik éjjel például maga a rendező figyelt fel kutyája különös agressziójára: az eb ugyanis hosszú perceken át bámult morogva egy pontot az irodában. Ha mindez nem volna elég, a forgatás vége felé az egész forgatási helyszín kigyulladt, és épp hogy csak sikerült evakuálni a stábtagokat és a színészeket. Ezek után nem sok kedve volt senkinek sem maradni, az egyik főszereplőn például hármas karmolásnyomok jelentek meg, ami már mind tudjuk, mit is jelent pontosan. Vera Farmiga egyébként majdnem kiszállt a filmből, mikor először észrevette magán az ismeretlen eredetű nyomokat.

Az Amityville horror

Maga az eredeti történet is vérfagyasztó, egy véres családi tragédiát dolgot fel a film. A stábtagok hangulata az egész forgatás alatt nagyon rossz volt, többen is panaszkodtak furcsa, nem odaillő szagokra. A legborzasztóbb, hogy a forgatás helyszínéül szolgáló tó partjára egy hullát mosott a víz, ami érthetően sokkolt minden dolgozót, ám végül hosszas tárgyalások után megszületett a döntés: a filmet be kell fejezni. Maga Ryan Reynolds, a főszereplő is iszonyú rosszul érezte magát a munka vége felé, ráadásul szinte minden nap hajnali 3:15-kor ébredtek fel a színészek, ami azért volt nagyon hátborzongató számukra, mivel a filmben is ez az időpont utalt a valódi mészárlás idejére.

Ómen

A démoni világot bemutató filmek mindig vonzzák a bajt, az Ómen az egyik leghíresebb olyan forgatás, ahol több tragédia is történt. A film technikai szempontból is óriási kudarcokat élt meg, ugyanis az első paranormális jelenségek tulajdonképpen a szerkesztőhelyiségben történtek. Ismeretlen okokból kifolyólag több mint 13 000 méter filmszalag semmisült meg, amit a technikusok a mai napig nem tudtak megmagyarázni. A rendszeres villámcsapás okozta károk újabb intő jelként szolgáltak a stáb számára, tényleges tragédia viszont ezek után kétszer is történt. Az egyik stábtag halálos autóbalesetet szenvedett, míg egy másikkal állatok végeztek a forgatás után. Sokan joggal hiszik úgy, hogy az Ómen írói kihívták maguk ellen a sorsot. Vagy az ördögöt?

Insidious

A stábtagok már az első csapó után érezték, hogy valami nincs rendben a filmmel. Többen is hirtelen jövő rosszullétre panaszkodtak, két effektekkel dolgozó pedig kórházba is került, mikor múlni nem akaró hányógörcsök kezdték kínozni őket. A forgatás helyszínéről elkerülve szinte azonnal jobban lettek, az orvosok sem tudták pontosan megállapítani, hogy mi okozhatta a heves rosszullétet. Az egyik operatőr forgatási szünetben a kamerájával babrált, mikor azt hallotta, hogy az emeletről furcsa zaj szűrődik lefelé. Többszöri szólongatás után sem válaszolt neki senki, így úgy döntött, maga néz utána a dolgoknak, hiszen egy elkóborolt állat nagy kárt tudott volna csinálni a szettben. Ahogy az várható volt, senkit sem talált odafent, cserébe végig azt érezte, hogy valaki figyeli őt. Az eset többször is megismétlődött több stábtaggal is, akik nem tudtak magyarázatot adni a furcsa jelenségekre.

Az apáca

Úgy tűnik, lehetetlen Ed és Loraine Warrenről olyan filmet csinálni, ahol nem történik valamilyen paranormális aktivitás. Az apáca hátborzongató atmoszféráját a stábtagok is a saját bőrükön érezhették, mivel egy valódi romániai kastélyban forgatták a film javarészét. Többen is furcsa, suttogó hangot hallottak éjszakánként, az operatőrök megmagyarázhatatlan véraláfutásokkal ébredtek, de ez még mindig semmi ahhoz képest, amit Corin Hardy, a rendező mesélt a stábtagoknak. Az egyik sötét jelenet közben egy szűk folyosón forgattak, Hardy pedig miközben visszaszámolt, egy oldalsó szobába lépett, hogy a kamera végig haladhasson a helyszínen. Megpillantott két szobában ücsörgő férfit, akiknek viccesen meg is jegyezte, milyen félelmetes helyszínt sikerült választani a forgatáshoz. A rendező tovább beszélt a stábtagokhoz, ám mikor nem kapott választ, újból visszanézett a férfiakra, akik addigra eltűntek onnan. Mivel a szobából csak ott lehetett távozni, ahol maga a rendező állt, halálra váltan menekült ki a szobából, mivel maga is rájött, nem élő embereket látott.

Ördögűzés Emily Rose üdvéért

Érdekes módon különös paranormális jelenség egyetlen dolgozóval sem történt meg, kivéve magát a főszereplőt, Jennifer Carpentert. Elmondása szerint az egész forgatás alatt feszült volt, ez az érzés pedig azután sem szűnt meg, hogy hazament éjszakára. Úgy érezte, valami követi őt, ezt pedig azzal magyarázta, hogy gyakran mozdultak el bizonyos tárgyak a helyükről az otthonában, ráadásul a rádiója hajnalban nem egyszer be is kapcsolt. Többször ébredt a rádióból szóló zenére, ami minden alkalommal a Pearl Jam – Alive című száma volt. A színésznő úgy gondolta, egy szellem próbál üzenni neki, ám hogy mit akarhatott, azt nem sikerült megfejtenie.