Az igazi gyilkos elmék – brutális kínzóeszközök a középkorból +18

Az ember képzelete határtalan, ám a történelem során kiderült, hogy nem csak jóra képes használni azt. Abban egyetérthetünk, hogy a középkor is kitermelte a maga kreatív figuráit, épp csak a lehető legborzalmasabb értelemben. Nézzük meg, milyen elvetemült módszerekkel vallattak, kínoztak a történelem során. A posztot a lepkegyomrúak és a kevésbé erős idegzetűek kerüljék!

tudomány rejtélyek középkor kínzás kínzóeszközök vallatás hóhér anatómia

3 Tovább

Lehetséges magyarázatok a déja vu érzésre

A déja vu érzést szinte mindenki tapasztalta már. Furcsa, hogy kivétel nélkül az összes embernél ugyanaz játszódik le: enyhe bizsergés fut végig az agyon, és megrohamoz az érzés, ezt már láttam valahol - hiába kerülünk egy addig sosem látott, idegen helyzetbe. Több elmélet is született a déja vu, másnéven paramnézia magyarázatára, ezeket fogjuk egyenként megvizsgálni.

rejtélyek tudomány déja vu alternatív valóság mátrix pszichológia jövőlátás

1 Tovább

Lapsik vs. gömbirkák – mégis lapos a Föld?

Az USA lakosságának közel 2%-a (azaz körülbelül 6 millió ember) úgy gondolja, az ókori görögök tévedtek, a Föld pedig nem gömbölyű (geoid) alakú. A laposföld-hívők évről évre gyarapodnak, elméleteik pedig egyre biztosabb alapokra épülnek. Nézzük meg a legfőbb állításokat, majd azt, ezek a gömb-hívők szerint mennyire állják meg a helyüket.

2 Tovább

Így ver át az élelmiszeripar 

Számos olyan csel van, amit az élelmiszeripar képes bevetni azért, hogy megnövelje a fogyasztást, ám ezzel arányosan csökkentse a kiadásokat is. Olykor riasztó, mi mindenre képesek az élelmiszergyárak, ha a maximális eladhatóság a cél.

átverés élelmiszeripar hamis ételek fagylalt méz tudomány lazac

0 Tovább

Hitler repülő csészealjai adhatnak választ az UFO-észlelésekre

A nácik mindig is hírhedtek voltak szupertitkos kísérleteikről. Vajon igaz, hogy kifejlesztettek egy addig ismeretlen repülő járművet? Számos beszámolóról tudni, amik furcsa külsejű, különleges náci repülőkről értekezik. A forradalmi technikát állítólag a Harmadik Birodalom bukása után az amerikaiak és a szovjetek vették át, majd tökéletesítették.

0 Tovább

Ijesztő hangok az égből – itt a világvége?

Nemigen találni egyhangúlag elfogadott magyarázatot az évek óta világszerte hallható, ismeretlen zajokra. A fémes, rémisztő hang országhatártól, éghajlattól és napszaktól függetlenül hallható világszerte, a beszámolók alapján pedig leginkább az ég felől hallható. Van rá magyarázat?

tudomány rejtélyek bolygó ijesztő zaj ég ufo vallás

0 Tovább

Rejtélyes bálnatetemeket sodor partra a víz

Létezne megoldás, amivel megállíthatnánk a vízivilág pusztulását?

A bálnák kiirtása szinte százéves vitatémát képez világszerte. A bálnaolaj iránti szükséglet miatt a 19. században csaknem teljesen kipusztult a Föld bálnapopulációja, csupán az ezredforduló környékén sikerült újra benépesíteniük a vizeket. Mostanra azonban a bálnavadászok mellett újabb fenyegetés leselkedik rájuk, ugyanis rejtélyes, vérző fülű tetemeket sodor partra a víz. Úgy tűnik, az állatok egyenesen a halálba menekültek a mélységben rejtőző fenyegetés elől.

tudomány bálna cet delfin pusztulás zajszennyezés kihaló faj

0 Tovább

paranormal

blogavatar

Minden, ami rejtélyes, megmagyarázhatatlan, természetfeletti és sosem mertél kérdezni róluk. Több lapulhat a felszín alatt? Valósággá válhatnak a történetek az ágy alatt rejtőző szörnyekről? Keressük együtt a választ itt a Paranormálon!

Címkefelhő

rejtélyek (18),összeesküvés (8),szellemek (8),tudomány (7),vallás (6),idegenek (6),ufo (4),kvíz (3),konteó (3),teszt (3),gyilkosság (3),biblia (3),mária magdolna (2),hitler (2),apokalipszis (2),ijesztő (2),teória (2),náci (2),jézus (2),horror (2),paranormál (2),film (2),túlélés (1),múzeum (1),zombi (1),rapper (1),avril (1),énekes (1),tupac shakur (1),életben vannak (1),halott sztárok (1), (1),hamis ételek (1),fagylalt (1),méz (1),élelmiszeripar (1),átverés (1),merénylet (1),jkf (1),lazac (1),világvége (1),dyatlov (1),amityville (1),igaz történet (1),warren házaspár (1),jelenések könyve (1),jános (1),összeesküvések (1),kutya (1),elizabeth short (1),sorozatgyilkos (1),da vinci (1),fekete dália (1),eltérítés (1),eltűnés (1),negyedik típusú találkozás (1),szürkék (1),szent grál (1),apostolok (1),vallatás (1),hóhér (1),anatómia (1),kínzóeszközök (1),kínzás (1),az utolsó vacsora (1),középkor (1),elrablás (1),walton (1),laposföld (1),lapsi (1),gömbirka (1),overtoun híd (1),öngyilkos híd (1),sátánista (1),okkult (1),déja vu (1),alternatív valóság (1),holttest (1),sátánizmus (1),szellem (1),google térkép (1),jövőlátás (1),mátrix (1),pszichológia (1),démonok (1),második világháború (1),sötét (1),bolygó (1),ijesztő zaj (1),rajzfilm (1),kamera (1),zajszennyezés (1),kihaló faj (1),ég (1),egyiptom (1),piramis (1),ördögűzés (1),kísérlet (1),hibrid (1),ókor (1),elektromosság (1),pusztulás (1),delfin (1),Notre Dame (1),szörny (1),egyház (1),kereszténység (1),gyújtogatás (1),terrorizmus (1),legendák (1),isten (1),bálna (1),cet (1),kígyó (1),sátán (1),leviatán (1),jónás cetje (1),halál (1),tragédia (1),szörnyfelismerő (1),szovjetek (1),kriptozoológia (1),kriptidek (1),sion-rend (1),rennes-le-chateau (1),kgb (1),cia (1),annabelle (1),robert (1),elmo (1),warren (1),megszállt baba (1),démon (1),passió (1),kereszthalál (1),horrorfilm (1),fotók (1),mozi (1),anneliese michel (1),9/11 (1),molyember (1),hamisítvány (1),parateszt (1),jelek (1),ouija (1),szellemjárta ház (1),kísértetek (1),kiakasztó (1),jumpscare (1),kennedy (1)