Az alapkoncepció szerint a kristályok összekötnek minket a Földdel, mivel kézzelfogható, fizikai formái a természet legszebb alkotásainak. A kristályok képesek kapcsolatba hozni a Föld energiáit a kő tulajdonosáéval, így, ha azt bőr vagy test közelében hordják, nagyban hozzájárulhatnak a test pozitív energiáinak felerősítéséhez. Gyakorlottabbak számára további lehetőségeket képesek nyújtani: egy jól átgondolt szándék tiszta megfogalmazásával akár gyógyítani is lehet velük.

 

A kristályokkal történő gyógyítás orvosi beavatkozás helyett vagy mellett is alkalmazható. A gyógyítók ezeket a köveket a segítségre szoruló területre helyezik, a gyógyulás pedig szinte azonnal beindul. A kristályok fajtájától függ, milyen gyógyításban alkalmazhatóak, illetve milyen mennyiségben és minőségben képesek áramoltatni az ember energiáit. Nem csak kialakult betegségek ellen nyújt védelmet, prevenciós jelleggel is alkalmazhatók hasonló módszerekkel, mint meglévő kórság esetén. Nem árt tájékozódni, hogy melyik kristály mire való, hiszen nem csak az egészséget sikerülhet velük megőrizni, hanem a mindennapokat is megkönnyíthetik rendkívül hatásos pozitív tulajdonságaikkal.

Ametiszt

Ez a kristály a szépsége mellett a nehéz napokon is nagy segítséget nyújthat. Remekül alkalmazható másnaposság ellen, a testben lévő alkohol bódító hatása ellen is kiváló. Mivel az ametiszt a szellemmel áll szoros kapcsolatban, így a tudat tisztítására használható. Pszichés betegségek és zavarok ellen is bevethető. Különösképpen a Halak, Szűz, Nyilas, Vízöntő és Bak számára ajánlott a használata, ezen csillagjegyek szülöttei még nagyobb energiát képesek felszabadítani a kő által.

Vas pirit

Ez a kő remekül működik, ha az emlékezőképesség romlásáról van szó. A demencia és egyéb tudatot befolyásoló betegségek ellen használják, mivel felfrissíti az agyat és aktiválja a már elfeledettnek hitt emlékeket is. Tanuláshoz, nagyobb memorizálandó szöveg elsajátításához kitűnő választás. Leginkább az Oroszlán csillagjegy tudja aktiválni a kristály erejét.

Tigrisszem

Ennek a kristálynak nem csak egészségre, hanem a vagyonra gyakorolt jótékony hatását is számon tartják. A test képes regenerálódni tőle, ráadásul a stressz okozta betegségek kezelésében is nagyon jó. Szorongásos betegségek esetén hányás, hasmenés, fejfájás, étvágytalanság, súlyingadozás léphet fel tünetként, ezek megszüntetésében kulcsfontosságú szerep jut a kőnek. Stresszes helyzetekben szinte azonnal megnyugtatja az elmét, így növelve az adott személy teljesítőképességét. A tigrisszem legjobb felhasználója a Bak.

Citrin

Az egyik legnépszerűbb kristály a citrin, mivel ezzel a legegyszerűbb bánni. Nincs szüksége megtisztításra és feltöltésre, egyszerűen be lehet programozni az igények szerint. A citrin különleges tulajdonsága, hogy képes elhárítani a negatív energiákat, így megakadályozza különféle fertőző betegségek kialakulását, valamint plusz energiát ad a kimerülőfélben lévő testnek. Ha tehát lelki eredetű betegségek kialakulását észleli valaki, ez a kristály lehet a legjobb fegyvere mindaddig, amíg rá nem jön az okokra. A legjobb párosítás az Ikrek, Kos, Mérleg és Oroszlán csillagjegyekkel lehetséges.

Kvarckristály

A kvarckristály szépsége mellett páratlan energiái miatt közkedveltek a kövekkel gyógyítók körében. Több jótékony tulajdonsága is hasznos lehet a felhasználó számára, a legpozitívabbak közé tartozik, hogy képes a legfáradtabb testet és elmét is egy pillanat alatt felélénkíteni, ráadásul fokozza az immunrendszer ellenállóképességét, így járvány szezonban különösen ajánlott lehet magunknál tartani egyet. Más kristályokkal jól kombinálható, mivel képes felerősíteni azok jótékony hatását. További pozitív dolog, ez a kristály bármelyik csillagjegy számára ugyanolyan energiával segít.

Obszidián

Ez az egyik legerősebb védelmező kő, mivel nem csak fizikai de érzelmi hatások ellen is képes védelmet nyújtani. A szorongás és érzelmi akadályok leküzdésében segít, valamit a közérzet javítása miatt ajánlatos a használata. A test számára felér egy méregtelenítő kúrával, mivel segítségével megszabadulhatunk a méreganyagoktól, megkönnyíti az emésztést is. Gyomorbántalmak ellen hatásos, erős görcsök és alhasi fájdalom esetén bevethető. A Rák, az Ikrek, a Skorpió és a Szűz remekül alkalmazhatja.

Malachit

Ezt a kristályt szokás a lélek tükrének is nevezni, így lelki sérülések kezelésére remekül használható. Bélproblémák ellen is használatos, ráadásul gond nélkül megoldja az emésztési zavarokat: túlzott savasság esetén megszünteti a gyomorproblémákat. Fertőzéses betegségek fennállásakor is alkalmazható, leginkább az emésztőrendszert érő hatások ellen van. A Bika, a Skorpió és a Mérleg energiái képesek kihozni belőle a maximumot.

Jáde

Egy nagyon erőteljes gyógyító kő, amit még az ősi Kínában kezdtek el használni akupunktúrás kezelésekkor, sőt még az első nyitott szívműtét elvégzésekor is jelen volt. A jáde a szívchakrát befolyásolja, így jótékony hatásaival olyan komoly bajok előzhetők meg, mint a szívroham vagy a keringési rendellenesség. További pozitívumai közé sorolható, hogy viselője megszabadulhat az esetleges máj– és veseproblémáitól is. A Halak, a Nyilas és a Vízöntő elsőszámú gyógyítóköve.

Szelenit

Ez az egyik legerősebb fejfájás ellen használható kristály. A folyamatos migréneket megszünteti, a hasogató fájdalmat csillapítja, ráadásul a megrekedt pozitív energiákat is segít felszabadítani, így többféle fájdalmat is képes csökkenteni. A szelenit leginkább a lelki eredetű fejfájás leküzdésében segít, kimondottan a Bika csillagjegy segítő kristálya.

Holdkő

Talán kevésbé ismeretes, de a holdkő lehet azoknak a legjobb barátja, akik bőrproblémákkal küzdenek. Főleg a pattanások, hegesedések és már elszíneződés esetén használható jól. Leghatásosabb gyógyítási módszere az, hogy ingaként használva érintsük oda a pattanásokhoz, így a kő végpontján összpontosulnak az energiák, amik képesek eltüntetni a leggyulladtabb puklikat is. Ezt naponta egyszer elismételve a későbbi aknés bőr kialakulását is megelőzhetjük. Főleg a Rák, a Bak és a Halak csillagjegy számíthat a leglátványosabb hatásra.

Megvan a kristályom, mit tegyek?

Az egyik legjobban figyelmen kívül hagyott lépés a kristályokkal való munka során, hogy nem „programozzák” be a követ. Ez a már említett határozott, tiszta cél megfogalmazása, amiben tulajdonképpen a kristályunk segítségét kérjük. Adjunk célt az eszköznek, hiszen anélkül nem fog működni! Tisztítsuk meg a kristályt! Ez többféleképpen is elérhető: lógassuk a kövünket égő zsálya füstjébe, temessük el 24 órára a földbe, hogy újra töltődhessen a Föld energiájával, vagy tegyük ki 4-5 órára napfénybe/holdfénybe. Vegyük a kezünkbe a kristályt! Hunyjuk le a szemünket, és vegyünk három mély lélegzetet! Gondoljunk számunkra pozitív dolgokra, ez elősegíti a kristály megtisztulásának végleges lépését. Ezután kérjük a kristályt, hogy szabaduljon meg minden nem kívánt energiától, és bármilyen előző programozástól tisztuljon meg. Ezután meg kell fogalmaznunk három olyan szándékot, amit szeretnénk megvalósítani. A háromszori elismétlés sem elhanyagolható a pontos megfogalmazás mellett.