A Démonok között univerzumból méltán híres Warren házaspár számtalan paranormális esethez lett riasztva, ahonnan jószerével hoztak el ártó, gonosz tárgyakat. Ezeket végül ingatlanuk egy zárható szobájának sötétjébe rejtették. Ezekből nézzük a legkiakasztóbb darabokat, amiknek elég félelmetes sztorija van.

szellemek múzeum warren házaspár démonok sátánista okkult

 

Hasznos infók a múzeumról

A hely ismert vagy épp kevésbé ismert, paranormális aktivitáshoz köthető tárgyakból áll, amiknek mind-mind megvan a saját történetük. Az egyik leghíresebb darab a megszállt baba, Annabelle, akinek a történetéről itt olvashatsz. Hozzá köthető a legtöbb különös esemény, amit a látogatók tapasztaltak. A múzeum többféle lehetőséget is kínál annak, aki szeretne jegyet váltani. Választhatunk egyszerű tárlatvezetést, ahol megismerkedhetünk a lakat alatt tartott tárgyak múltjával és vitrinbe kerülésük történetével. A bevállalósabbak még egy éjszakát is eltölthetnek Annabelle-lel, így egy kicsit egy horrorfilmben érezhetik magukat. A múzeum oldalán több hasznos információt is találni a helyről, valamint jegyfoglalásra is lehetőség van. Több híres youtuber is járt már a múzeumban, az általuk látottakat többen is videóra vették, egy pár héttel ezelőtt tett látogatásról itt nézhetünk meg részletes anyagot.

A múzeum baljós hangulata kétségtelenül átjön a látogatónak az első pillantásra is, de lássuk, mitől is olyan félelmetes valójában a hely, és mik a legparább darabok, amikkel találkozhatunk!

Az árnyékbaba

szellemek múzeum warren házaspár démonok sátánista okkult

A neve talán nem a legfélelmetesebb, de amit tud, az annál inkább. Az eredete nem teljesen tisztázott, így a mai napig nem tudni, tulajdonképpen miért is készült – valószínűleg sátánista rituálék kelléke volt, és mások megátkozására használták a kezdetekben is. Az árnyékbaba a paranormális tulajdonságoktól eltekintve is szörnyű: emberi és állati maradványokból készült, valódi csontok és tollak alkotják. A történet szerint a baba démonidéző rituálék fő kelléke volt, ám végül egy régiségkereskedőhöz került. A férfi folyamatosan rémálmoktól szenvedett, így nagy boldogsággal nyújtotta át a figurát egy utána érdeklődő házaspárnak. A gyanútlan pár otthonuk díszévé tették meg a különös külsejű babát, mit sem sejtettek arról, hogy valójában emberi és állati csontokból készült és gonosz ereje van. Rendre rémálmok gyötörték őket, egy idő után pedig feltűnt nekik, hogy ugyanazokat a borzalmakat élik át minden éjjel. A Warren házaspár segítségével megszabadultak az iszonyú babától, ami most az okkult múzeumba került jó alaposan elzárva a kíváncsi kezek elől. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem elég. A látogatók is beszámoltak furcsa jelenségekről, melyet a babával történő találkozás okozott. Állítólag, aki fényképet készít az árnyékbabáról, az szinte hazaviszi a képpel együtt, ártó hatását pedig ugyanúgy ki tudja fejteni. A gyanútlan bámészkodót fejfájás, addig nem tapasztalt rémálmok gyötrik, amik annyira képesek súlyosbodni, hogy az illető akár szívrohamot is kaphat. Warrenék szerint történt már haláleset, ezért mindenkinek csak saját felelősségre szabad fotózni a rémisztő figurát.

A fül nélküli babák

szellemek múzeum warren házaspár démonok sátánista okkult

Kétségkívül, ha babákról van szó, küllemre ők viszik a prímet, hiszen a leharcolt borítás miatt egy horrorfilm kellékének is bőven beillenének. A fül nélküli babák voodoo babák néven is ismertek, mivel igen könnyen képesek kárt okozni bárkiben. Úgy tartják, az egyik baba képes az áldozat elméjét uralni, a másik pedig egyenesen a lelke legmélyéig ellátni, ahonnan a legféltettebb titkokat is képes előásni. A történet szerint egy megszállott babagyűjtő talált rá a figurákra, és vitte haza a gyűjteményébe őket. Sajnos fogalma sem volt róla, hogy mi fog történni szinte órákkal később a családjával. A babák elméletben a leggyengébb láncszemet választják ki maguknak, és annak negatív energiáival táplálkoznak. Az áldozatot egészen addig gyötrik, amíg az meg nem hal. Röviddel a megérkezésük után nagyon furcsa dolgok kezdtek történni a házban. Gyakran teljesen más helyen találtak rájuk, mint ahol hagyták őket, ráadásul a gyűjtő fia is egyre romló egészségügyi állapotba került. A gyűjtő hiába zárta el a babákat, azok szinte a halál mezsgyéjére sodorták a fiút. Több orvos is megvizsgálta a gyereket, ám semmilyen rendellenességet nem találtak nála, ő mégis haldoklott. A gyűjtő végül a Warren házaspárhoz fordult, akik hamar kiderítették, mi zajlik a háttérben. Lorraine megérezte a gonosz jelenlétét, és azt javasolta, távolítsák el a babákat a házból. Ahogy elvitték a furcsa figurákat, a fiú szinte azonnal jobban lett. A házaspár elzárta az otthonukban a babákat, ám egyik éjjel Lorraine arra ébredt, hogy valamilyen furcsa zajt hall az alagsorból. Mikor lement, hogy utánanézzen, a két babát találta egy körben ülni, mintha csak valamilyen rituális szertartás folyna. Kiderült, egy közeli ismerősük épp akkor szenvedett súlyos balesetet, és azt állította, látta a két babát, ahogy nevetve megpróbálják a halálba hajszolni.

A démoni orgona

szellemek múzeum warren házaspár démonok sátánista okkult

A hangszernek elég régre visszanyúló múltja van, ugyanis az 1800-as évek elején készült. A ritka darabot egy gazdag zenekedvelő vásárolta meg, aki nem is sejtette, miféle borzalmakat tartogathat számára egy egyszerű orgona. Eleinte azt hitte, képzelődik, ám hamar rá kellett jönnie, hogy szó sincs erről. Az orgona magától játszott különféle darabokat, ám mikor a meglepett tulaj a szobába lépett, az rögtön elhallgatott. Az egyre ismétlődő esetek miatt a férfi úgy döntött, Warrenék segítségét kéri, akik azt javasolták, magukkal viszik az orgonát. Lorraine többször is beszámolt arról, mennyire kellemetlen érzés fogja el, ha az orgona közelébe kerül, ráadásul a házaspár mindkét tagja legalább ötször hallotta már magától játszani a hangszert. Hogy pontosan miért szólal meg magától, és mitől okoz kellemetlen érzést, azt nem tudni, épp ezért senkinek sem javasolják a látogatók közül, hogy akár viccből is lenyomjon egyetlen billentyűt a hangszeren, hiszen ki tudja, mit szabadíthatna el ezzel.

Az elátkozott tükör

szellemek múzeum warren házaspár démonok sátánista okkult

A tükör sötét múltja már önmagában elég hátborzongató. A tárgyat démonidéző rituálékhoz használták, ezen keresztül léptek ugyanis kapcsolatba a túlvilág lakóival. Mivel nem tudni, ártalmatlan vagy kifejezetten ártalmas entitás idézhető meg vele, ezért már a puszta szemrevételezése is nagyon veszélyes. Több látogató is beszámolt arról, hogy furcsa lényeket láttak a tükörben – pontosan emiatt is került a házaspárhoz. A tükör összes tulajdonosa azt állítja, dühös arcú, emberszerű lényeket láttak a tükörben, akik azon kívül nem voltak láthatók. A látogatók közül néhányan elhunyt szeretteiket látták, ám Warrenék óva intenek mindenkit a kapcsolat felvételtől, hiszen szerintük a démonok képesek szeretteink alakját magukra ölteni, hogy közelebb férkőzzenek hozzánk.

Vámpír koporsó

szellemek múzeum warren házaspár démonok sátánista okkult

A horrorvilág legközkedveltebb szereplőinek, a vámpíroknak is jut hely a múzeumban. Sajnos nem sokat tudni a koporsó eredetéről, mindössze annyi ismeretes róla, hogy egy modern, ma is élő vámpír használta, aki feltehetőleg ugyanazt az életvitelt folytatta, mint a filmvásznon szereplők. Warrenék veszélyesnek találták a tárgyat, ezért Ed vezetésével elszállították a megszállottnak vélt koporsót, így a múzeum egyik titokzatos darabja lett.

Egyéb érdekességek a múzeumban

szellemek múzeum warren házaspár démonok sátánista okkult

Többféle érdekes, apróbb tárgy is található a helyiségben. A falakon rengeteg rituális maszk sorakozik, amik különféle démonidéző, sátánista körökből származnak. Az ijesztő maszkok mind-mind ténylegesen használatban voltak rituálék alkalmával, így elég negatív a kisugárzásuk a látogatók szerint. A maszkok mellett számtalan olyan fotó is található, amiket Warrenék fotósai készítettek. Sok ködös, elmosódott alak látható a képeken, amik mind-mind egy-egy eset kapcsán készültek. Gyermekek sírkövei is megtalálhatók a múzeumban, amiket szintén démonimádó, gonosz célokkal megszervezett rituálék alkalmával használtak fel, mint csalik, amik segítenek az entitások eljövetelében.

Szinte alapvető lehet a kérdés: ha ennyire gonosz dolgok gyötrik a velük kapcsolatba lépőket, miért nem pusztítják el őket? Ed Warren megadta a választ. Mivel számtalan gonosz lénynek adnak helyet ezek a tárgyak, ezért az elpusztításukkal nem mennénk semmire, sőt, felingerelnénk a bennük lakó démonokat, amik ezentúl szabadon vethetnék rá magukat a gyanútlan áldozatukra.