Előfordult már veled, hogy megnézted az úticélodat a térképen? Esetleg csak úgy barangoltál egyet arra, amerre az út vitt? Nem is gondolnánk, mennyi fura dolgot rejthet a Google utcaképe, mégis akadnak egészen hátborzongató képek is. Lássuk a legparábbakat és a hozzájuk kötődő történeteket!

 

A gyilkos épp megszabadul a holttesttől

Az egyik legijesztőbb és legfelkapottabb képpel kezdjük, ahol egy gyilkosság helyszíne tárul elénk. A padlón tisztán látszik, ahogy a véres áldozatot végig vonszolták a stégen, a gyilkos pedig épp készül megszabadulni a tetemtől. A kép Hollandiából származik, egy ijedt Reddit felhasználó töltötte fel a netre, onnantól pedig jóformán elszabadult a pokol. Számos eltűnt ember lehetséges gyilkosára mutogattak, de persze mindenki tévedett. A képen szereplő személy végül a rendőrségi nyomozás megkezdésekor előkerült, és bevallotta, kivel szerepel a felvételen. Nos, egészen egyszerűen a kutyájával. Ha jól megnézzük a felvételt, nem egy, hanem két személy látható rajta, akik éppen a kutyájukkal játszanak. A sötét bundájú ebre mindenki azt hitte, hullazsákba csomagolt test, pedig valójában egy megtermett csahos fekszik a mólón. A vércsíkra is azonnal magyarázatot kapunk, ami nem más, mint víz. A nyomok pontosan követik a kutya útvonalát – mivel a gazdái elmondása szerint előzőleg már belegázolt a tóba –, a víztől sötétlő padló pedig a távolság és a fényviszonyok miatt okkal tűnik vérnek. A rejtély tehát megoldódott, semmiféle gyilkosság nem történt, csak egy vizes kutyasétáltatást rögzített a Google kamerája.

UFO leszállóhely

Sokan hisznek abban, hogy az idegenek köztünk élnek, erre pedig szüntelenül keresik a bizonyítékokat. Nem csoda, hogy mindenki felkapta a fejét – hívő és szkeptikus egyaránt –, mikor előkerült egy elég félelmetesre sikerült kép. A Romániában készített felvételen nem más látható, mint egy félig elrejtett repülő csészealj, ami úgy tűnik, jó ideje állomásozik már a területen. Lelkes kutatók azonnal a furcsa jármű keresésére indultak, százával keresték a magyarázatot – ami sajnos nem olyan izgalmas, mint amire az ember valójában számít. A csészealj tényleg létezik, és még mindig látszik a térképen, épp csak annyi a gond vele, hogy egyáltalán nem földönkívüli eredetű. Egy régi víztorony magányosan álldogáló épülete rémisztette halálra azokat, akik szembe találkoztak vele az interneten.

Holttestek a szemetesben

A kép első pillantásra bizarrnak tűnhet, nem csoda, hogy több ezren jelentették a Google-nek. Igazi kommentháború robbant ki a kép kapcsán, voltak ugyanis olyanok, akiket nem lehetett meggyőzni arról, hogy nem gondosan összecsomagolt holttesteket dobott ki egy őrült mészáros az út szélére fényes nappal. Nemsokkal a kép körüli botrány kirobbanása után egy chilei bolttulajdonos próbálta meg csitítani a kedélyeket. Elmondása szerint egy ruhaüzletet vezet, ahol eléggé elavultak a próbababák, ezért szinte az összeset lecserélte. A testeknek tűnő valamik tehát egyszerű becsomagolt próbababák, amik sokkal ijesztőbbnek tűnnek pár pillanat erejéig, mint amilyenek valójában. Rejtély megoldva.

Az ötágú csillag

Kazahsztán eldugott sztyeppéin hátborzongató felvétel készült, ami nem más, mint egy óriási ötágú csillag. A pentagram környékén nem látni lakóterületeket, ráadásul teljesen érthetetlen módon került a puszta közepére. Nem egyedülálló, hogy vallási szimbólumok vagy más furcsa alakzatok kerülnek kietlen vidékekre, elég a Nazca-vonalakra gondolni. A kommentelők megint eleresztették a fantáziájukat, két egészen különös pontja is kirajzolódik az alakzatnak, amit Ádámnak és Lucifernek neveztek el. Sokak szerint egy sátánista szekta menekült a vidékre, és e látványos pentagram közepén hajtottak végre áldozati szertartásokat, ahol a sikolyokra és segélykiáltásokra nem érkezik válasz. Sokáig nem lehetett tudni, mi lehet a furcsa csillag, de szerencsére erre is megkaptuk a megfelelő választ. Mivel Kazahsztánban a csillag népszimbólum volt a szovjet uralom ideje alatt, 1991-ig sokfelé megtalálható díszítés formájában. Rengeteg épület és homlokzati elem dekorációja volt a csillag, ez a rejtélyes pentagrammal sincs másként. A sátánista csillagnak hitt dolog egy csillag alakú park alapja lett volna, amit a Szovjetunió felé mutatott tisztelet miatt építettek volna ki. A munkálatok végül nem fejeződtek be, az ijesztő csillag pedig félkészen maradt.

A szemérmes szellemlány

Nem olyan sokan, de mégis akadtak jószerével, akik azt állították, végre sikerült lencsevégre kapni egy kísértetet. Az elmosódó arc és a furcsa póz megtévesztő lehetett néhány ember számára, de persze erre is van magyarázat, sokan azonnal rá is jöhettek. A képen egy hús-vér kislány látható, aki valószínűleg megpróbált elbújni a Google autója elől, ám ahogy beugrott a fa mögé, majd kinézett az autó felé, a mozgástól kicsit elmosódtak a körvonalai, ezért tűnik annyira hátborzongatónak.

Amik még magyarázatra szorulnak

Akad néhány olyan jelenség is, amikre eddig nem sikerült minden kétséget kizáróan megoldást találni, ötletelni lehet velük kapcsolatban a komment szekcióban.

Egy ismeretlen felhasználó töltött fel egy képet egy angyalról, aki éppen visszatér a mennybe. Sokan képhibának tartják a dolgok, mások viszont nem tudják elképzelni, miféle meghibásodás okozhat ekkora foltban elváltozást a képen.

A kísértetjárta várost a pokol kapujának nevezik, mivel egy feltételezhető hiba miatt elég hátborzongatóra sikerültek az utcaképek. Mostanra már kijavították a bakit, mégis többen hiszik, hogy a félelmetes elváltozásokat paranormális entitásoknak lehet betudni.

Úgy tűnik, mintha a víz alatt egy hatalmas rák bujkálna. Sokak szerint a hullámok által összehordott törmelék tűnik óriási állatnak, mások kizártnak tartják, hogy pont ilyen formája lenne néhány halom kavicsnak.

A Vér-tónak emlegetett hely Irakban található, és különös történet fűződik hozzá. 2007-ben fedezték fel a furcsa színt, ami sokak szerint valóban vér lehet, és a közeli háztartásokból származhat. Ahogy a kép elterjedt a neten, a víz ismét normális színűvé változott, és a mai napig nem tudják megmondani, mi okozhatta a különös, vöröses színt.

Végezetül Jézus is feltűnik a sorban, az arcát ugyanis éppen Magyarországon találták meg a Google Maps böngészése közben. Hogy hogyan és miként került a helyére, azt nem tudni, de akkora port kavart a felfedezés, hogy még a külföldi hírportálok is lehozták a döbbenetes képet.