A Biblia kapcsán számos rejtélyt fedezhetünk fel, Krisztus személyétől kezdve a csodás eseményeken át a Jelenések könyvéig megtalálhatunk mindent. Az emberiség pusztulását megjövendölő írás szerint groteszk szörnyek törnek elő majd a Pokolból, és a bűnös embereket kínozva milliókat küldenek a halálba. Elképzelhetetlen volna? Biztos ez? A rejtély talán mégsem akkora, mint ahogyan elsőre gondoljuk, a megoldás viszont annál megdöbbentőbb. Figyelem, hidegrázós lesz!

rejtélyek vallás biblia világvége jelenések könyve apokalipszis jános

 

János és a Jelenések könyve

A Jelenések könyve az Újszövetség utolsó része, amit szokás apokalipszisnek is nevezni. Szerzője Jánosnak nevezi magát, aki próféta szerepkörbe bújva ismerteti az emberiséggel annak sorsát – mondhatni kínkeserves pusztulását. János írásairól a mai napig folynak a viták, hiszen olyan megdöbbentően pontos leírást tartalmaznak jövőbeli eseményekről, hogy a mai napig sem értjük, miként igazolódhattak be majdnem kétezeréves jóslatok. Akadnak vakfoltok is, olyan részek, amik túlságosan fantasztikusnak tűnhetnek, groteszk szörnyekről, megnyíló pokolról és pusztítást hozó lovasokról szólók. Ha elsőre a magunkévá teszünk egy ilyen szöveget, zagyvaságok garmadájával találkozhatunk, alapos, vizsgálat után viszont döbbenetes információkhoz juthatunk. Nem vagyunk ezzel másként mostani szövegünkkel sem, ami a Jelenések könyvének 9. része. A kivonatolt szöveg azt a végítéletet tartalmazza, ami által elpusztul az emberiség. A megjelenő szörnyek alakjára különösen érdemes figyelni – az apokaliptikus vízióra ugyanis az teszi fel a koronát. Olvassuk el, mi áll a Jelenések könyvében!

„1. Az ötödik angyal is trombitált, és látám, hogy egy csillag esett le az égről a földre, és adaték annak a mélység kútjának kulcsa.
2. Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemenczének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegőég a kút füstje miatt.
3. A füstből pedig sáskák jövének ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van a föld skorpióinak.
4. És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne bántsák, se semmi zöldelőt, se semmi élőfát, hanem csak azokat az embereket, a kiknek homlokukon nincsen az Istennek pecséte.
5. És adaték azoknak, hogy meg ne öljék őket, hanem hogy kínoztassanak öt hónapig; és azoknak kínzása olyan, mint a skorpió kínzása, mikor megmarja az embert.
6. Annakokáért azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják meg azt; és kívánnának meghalni, de a halál elmegy előlük.
7. A sáskáknak formája pedig hasonló vala a viadalhoz felkészített lovakhoz; és a fejökön mintegy aranyhoz hasonló koronák valának, és az orczáik olyanok valának, mint az emberek orczái.
8. És olyan hajuk vala, mint az asszonyok haja; és fogaik olyanok valának, mint az oroszlánoknak.
9. És olyan mellvértjeik valának, mint a vas mellvértek; és az ő szárnyaik zúgása olyan vala, mint a viadalra száguldó sok lovas szekerek zúgása.
10. És skorpiókhoz hasonló farkuk vala és fulánkjuk; és a farkukban vala a hatalmuk, hogy ártsanak az embereknek öt hónapig.
11. Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül pedig Apollion, azaz Vesztő a neve.
12. Az első jaj elmúlék; ímé ezután még két jaj következik.
13. A hatodik angyal is trombitált, és hallék egy szózatot az arany oltárnak négy szarvától, a mely az Isten előtt van,
14. Mondván a hatodik angyalnak, a kinél a trombita vala: Oldd el azt a négy angyalt, a ki a nagy folyóvíznél, az Eufrátesnél van megkötve.
15. Eloldaték azért a négy angyal, a ki el vala készítve az órára és napra és hónapra és esztendőre, hogy megölje az emberek harmadrészét.
16. És a lovas seregek száma két tízezerszer tízezer vala; hallottam a számukat.
17. És így látám a lovakat látásban, és a rajtuk ülőket, a kiknek tűzből és jáczintból és kénkőből való mellvértjeik valának; és a lovak feje olyan vala, mint az oroszlánok feje; és szájukból tűz és füst és kénkő jő vala ki.
18. E háromtól öleték meg az emberek harmadrésze, a tűztől és a füsttől és a kénkőtől, a mely azoknak szájából jő vala ki.
19. Mert az ő hatalmuk az ő szájukban van, és az ő farkukban; mert az ő farkaik a kígyókhoz hasonlók, a melyeknek fejeik vannak; és azokkal ártanak.
20. A többi emberek pedig, a kik meg nem ölettek e csapásokkal, nem tértek meg az ő kezeik csinálmányaitól, hogy ne imádnák a gonosz lelkeket, és az arany és ezüst és ércz és kő és fa bálványokat, a melyek nem láthatnak, sem hallhatnak, sem járhatnak;
21. És nem tértek meg az ő gyilkosságaikból, sem az ő ördöngösségeikből, sem paráználkodásaikból, sem lopásaikból.”

rejtélyek vallás biblia világvége jelenések könyve apokalipszis jános

Összegezzük az olvasottakat! Egy égből lehulló csillag hatására tüzes kemenceként nyílik meg a föld, monumentális füstjelenséget előidézve. Ennek hatására különös, torz állatok hada szabadul el, amik az emberiséget kínozva pusztítják el az elkorcsosult civilizációt. Vagy mégsem? Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a Biblia leírásait szó szerint veszik, és képtelenek elvonatkoztatni a csodás lények különösen furcsa képétől. A konspirációk és UFO-k megszállottja, Erich von Däniken is azt állítja, meg kell próbálnunk megérteni a szövegeket, amik lehet, szörnyű jövőnk képét tartalmazzák. Erre a legegyszerűbb módszer, ha beleképzeljük magunkat János helyébe. A szerzőnek úgy kellett képet adnia vélhetően számára idegen dolgokról, hogy szótára és rálátása jócskán szűkebb volt, mint a ma élő emberé. Mit is jelent ez pontosan? Nagyon egyszerű, ha egy i. u. 100-ban élő embert ültetnék a számítógépünk elé, egészen máshogy írná le az eszközt, mint mi – csupán azokkal a jelzőkkel, amiket ismer. Ha így olvassuk el újra a Jelenések könyvének ezen részét, hátborzongató hasonlatra bukkanunk. Egy elmélet szerint a következő információkat rejtik a sorok.

„Az ötödik angyal is trombitált, és látám, hogy egy csillag esett le az égről a földre, és adaték annak a mélység kútjának kulcsa.
Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemenczének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegőég a kút füstje miatt.”

Leesik tehát egy csillag, vagyis egy fényes dolog az égből, aminek hatására kút, vagyis kráter keletkezik a földben, majd nagy füstoszlop száll fel belőle. Akárhogy is nézzük, ha el tudunk vonatkoztatni a csillag képtől, mindenképp egy repülőről ledobott bombára gondolhatunk. A detonáció lyukat váj a talajba, a feltörő füstoszlop pedig elhomályosítja a látási viszonyokat. Mérettől függően ez lehet atombomba is, ámbár a füstoszlop gomba alakjáról nem esik szó.

rejtélyek vallás biblia világvége jelenések könyve apokalipszis jános

„3. A füstből pedig sáskák jövének ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van a föld skorpióinak.
7. A sáskáknak formája pedig hasonló vala a viadalhoz felkészített lovakhoz; és a fejökön mintegy aranyhoz hasonló koronák valának, és az orczáik olyanok valának, mint az emberek orczái.
8. És olyan hajuk vala, mint az asszonyok haja; és fogaik olyanok valának, mint az oroszlánoknak.
9. És olyan mellvértjeik valának, mint a vas mellvértek; és az ő szárnyaik zúgása olyan vala, mint a viadalra száguldó sok lovas szekerek zúgása.
10. És skorpiókhoz hasonló farkuk vala és fulánkjuk; és a farkukban vala a hatalmuk, hogy ártsanak az embereknek öt hónapig.”

Újabb furcsaság, újabb fejtörő. Ha a hadiipar vívmányainál maradunk, és a leírás alapján olyan dolgot keresünk, amire tökéletesen passzol a jellemzés, találhatunk valamit, ami minden tekintetben megfelelhet a leírtaknak. Ez nem más, mint a helikopter. A ledobott bomba után jönnek a sáskák, azaz a helikopterek, amiknek olyan erejük van, mint a skorpióknak, tehát képesek embert ölni. Az aranyhoz hasonló korona egyértelműen a rotorra vonatkozhat, hiszen küllemben és pozícióban valóban hasonlít egy koronára. De mi a helyzet az ember orcával? Szintén egyszerű a megoldás, a helikopter pilótái a vadászgépekével ellentétben, sok esetben látszódnak, az emberi orca tehát láthatóvá válik az üvegen keresztül.

rejtélyek vallás biblia világvége jelenések könyve apokalipszis jános

A vadászhelikoptereket általában nem egyedül vezetik, így a többesszám is indokolttá válhat. Egyes helikoptertípusok, főleg a katonai helikopterek rendelkeznek szárnyakkal, amik az eddigi leírások alapján úgy állnak ki a „sáska” fejéből, akár egy asszony haja. Az oroszlánfogak rejtélye is ügyesen kikövetkeztethető, hiszen az állatok királya képes szétcincálni bárkit, ezzel a helikopter gépágyúja sincs másként, mivel pillanatok alatt képes darabokra szaggatni szinte minden élőlényt. Érdekes belegondolni, János vajon látta-e ezeket a gépeket működés közben. A vas mellvértek a fém burkolatra utalhatnak, a szárnyak zúgása pedig a helikopter keltette túlontúl hangos zajra vonatkozhat. Különös, hogy Ezékiel is hasonló hanghatásról számolt be, az ő írásának megfejtését ebben a cikkben olvashatod. Végezetül a sáskák farkán található fullánkok a farokrotornak felelnek meg, a bennük lévő hatalom pedig kimerülhet abban, hogyha a farokrész megsérül, a helikopter lezuhan, tehát tulajdonképpen abban rejlik a gép ereje.

Ha ez nem volna elég félelmetes, nézzük meg a másik furcsa lényt, hiszen arra is találunk megoldást!

„17. És így látám a lovakat látásban, és a rajtuk ülőket, a kiknek tűzből és jáczintból és kénkőből való mellvértjeik valának; és a lovak feje olyan vala, mint az oroszlánok feje; és szájukból tűz és füst és kénkő jő vala ki.
18. E háromtól öleték meg az emberek harmadrésze, a tűztől és a füsttől és a kénkőtől, a mely azoknak szájából jő vala ki.
19. Mert az ő hatalmuk az ő szájukban van, és az ő farkukban; mert az ő farkaik a kígyókhoz hasonlók, a melyeknek fejeik vannak; és azokkal ártanak.”

Különös lovasság közeledik a sáskák pusztítása után. Olyan lovat keresünk, aminek széles, oroszlánhoz hasonlatos feje, hosszú, szájban végződő farka van, tüzet és füstöt okád, amitől az emberek meghalnak. A hadiipar leghatékonyabb földi monstrumáról beszélünk, ami fegyverzet nélkül is halálosnak számít. A megoldás ezúttal a tank lesz. A lovakon ülők vélhetően a toronyból kémlelő parancsnokok, akik színes egyenruháikkal jelzik hovatartozásukat. Jácintkék egyenruhát igen sok nemzet visel, a kénkő színe pedig utalhat a sivatagi egyenruhákra, így valószínűleg egy globális offenzívára utalhatnak a sorok.

rejtélyek vallás biblia világvége jelenések könyve apokalipszis jános

A tankok oroszlánfeje elképzelhető, hogy az alakjukra utal, mivel vannak olyan gépek, amiknek a tornya sokkal szélesebb és szembetűnőbb, mint kisebb társaiké. A szájból kilövellő tűz a legérdekesebb leírása az egész jelenségnek, ehhez muszáj hozzátoldanunk a farkukról szóló részt is. Hatalmuk az ő szájukban és farkukban van. A farok kígyóhoz hasonlító, hosszú, szájban végződő rész, ami csakis kizárólag az ágyúra utalhat. Az ágyúkból kilőtt lövedékek óriási pusztítást képesek végezni, a robbanást pedig füst és kellemetlen szag kísér, amiről szintén olvashatunk az idézett sorokban. Hiába menetképtelen a tank, amíg a torony forog, az ágyú pedig működőképes, addig brutális, megállathatatlan fegyverről beszélünk.

Félelmetes belegondolni, vajon miként sikerülhetett ennyire pontos leírást adni mai hadászati eszközökről többezer évvel ezelőtt – és ami még hátborzongatóbbá teszi az egészet, hogy fordulhatnak elő ugyanazok a jelenségek, ugyanazok a lírások a Biblia különböző részein? Elképzelhető, hogy eddig rosszul értelmeztünk mindent, és semmi sem az, aminek eddig gondoltuk? Az angyalok, a jóslatok, a próféták egészen más szerepkörbe helyeződtek a szimbolika miatt, és csak arra várnak, hogy megfejtsük valódi kilétüket? Ha a Jelenések könyvének ezen értelmezése helytálló, a bekövetkező világháború pedig kipusztítja az emberiséget, joggal retteghetünk, mivel a fenyegetés és talán a megoldás is évezredek óta ott lebegett a szemünk előtt.