Hátborzongató események bontakoznak ki az alábbi felvételeken.

szellemek rejtélyek kamera ijesztő

A YouTube-ra rengeteg videó kerül fel, ám ezeknek egy kis része nem a kedves macskás videókból és a vicces esésekből áll. Sokszor megmagyarázhatatlan, félelmetes és hihetetlennek tűnő eseményeket rögzítenek. Hogy valójában mi megrendezett és mi igaz, azt csakis a befogadó döntheti el, mindenesetre nem árt alaposan szemügyre venni az alábbi felvételeket, és azt, mi történik bennük.

 

1. Valami van odabent

Az orosz csatorna egy teljesen ártatlannak induló, felfedezőutat bemutató videót rakott fel a netre 2017-ben, ahol is Nik, a csatorna tulaja a barátaival ellátogatnak egy közkedvelt barlanghoz, hogy felvételeket készítsenek a belsejéről. Mivel a legtöbb járatban csak hason csúszva lehet közlekedni, a fiú a hátizsákját egy darabon le is teszi, és csak a kamerájával illetve a telefonjával folytatja az utat. Körülbelül a videó kétharmadánál Nik elveszti barátait a barlangban, ezért szólongatni kezdi őket, majd a keresésükre indul, mivel senki sem válaszol neki. A hely már a puszta klausztrofóbikus atmoszférájával ráhozza a nézőre a frászt, ez pedig csak fokozódik, ahogy a fiú egyedül töltött percei sokasodnak. Eleinte csak a barlang természetes adottságai ijesztik meg a videóst, ám később egészen fura dolgok kezdenek történni, amire ködös magyarázatokat lehetne csak adni. A kamera fura viselkedése volt az első ok, ami miatt a fiú aggódni kezdett. Egy meredekebb szakaszhoz érve úgy tűnik, mintha vagy mászna valaki Nik előtt, vagy szándékosan hajított volna felé nagyobb kavicsokat. A lámpa működése is időnként leállt, a sötétben pedig furcsa zajok rémisztették halálra Niket. Ezen a pontos vissza is fordul, ám a legdöbbenetesebb dolog a zsákjához visszatérve érte, az ugyanis fel volt dúlva, néhány holmija el is tűnt. A zsák átkutatása közben a kamera érdekes dolgot rögzít a háttérben, mintha egy szempár villanna meg a sötétben, amit Nik először nem is észlelt, a videó vágása során tűnt fel neki a furcsaság. Elképzelhető, hogy két csillogó kavicsot rögzített a kamera, de nem zárható ki, hogy valami tényleg lakik abban a barlangban. A kommentelők hívták fel a videós figyelmét arra, hogy valószínűleg egy ember vagy más élőlény tényleg élhet a sötétben, mivel több alkalommal is vízgyűjtőkre bukkant a fiú. Több kommentelő szerint ezek csupán útjelzés céljára szolgálnak, mások azt vallják, ennél egyszerűbb módja is lehet az útjelzők elhelyezésének. Hogy a fiúk ügyes átverése a videó, a véletlenek összjátéka, vagy egy ismeretlen lény tevékenysége, azt nem tudjuk, a befogadón áll, miként vélekedik a látottakról., Egy biztos, hátborzongatóra sikerült a felvétel.

2. Kapj el, ha tudsz

A felvétel a Facebookról került fel a videómegosztókra, ahol sokakra ráhozta a frászt. Egy július 4-i estét láthatunk, ahol két barát tűzijátékozik egy erdős terület mellett. A rakéta felküldése után furcsa, vaddisznóéra emlékeztető visítást hallani a fák közül. A kamerát kezelő srác minden bátorságát összeszedve a hangforrás irányába indul, hamarosan azonban egy fura, fehér alakot vesz észre a fák között. A magas, humanoid testű lény a fiúk felé kezd rohanni, ők pedig menekülőre fogják. Kamunak tűnhet az egész, a fiúk részéről a döbbenet viszont 100 százalékig valós. A rossz képminőség ellenére látni lehet, hogy valószínűleg egy (félig) meztelen férfi lehet a hang forrása, aki valamiért egy gázmaszkot visel. A kommentelők egyetértenek abban, hogy valaki valószínűleg a fiúkra akart ijeszteni, azt azonban senki sem érti, mi lehetett az idegen célja, ismerte-e a fiúkat és mit keresett éjjel az erdőben.

3. A háziszellem

A Youtuber MichaelDMagee 8 éve él kísértetjárta lakásában, ezekről pedig részletes dokumentációt is vezet a csatornáján. Michael sokféle jelenséget tapasztalt már, az éjszaka közepén repdeső tárgyaktól kezdve a magától mozgó takarókig, ám egy alkalommal furcsa, nehéz lépteket hallott a lépcső felől, pedig senki más nem volt odabent rajta kívül. Kamerát ragadott, és rögzítette az eseményeket, amitől a hideg is futkos a nézők hátán. Gyors, futó lépéseket hallani, amik a földszintről az emelet felé egyre közelednek, majd a kamerázó férfi mögött becsapódik az ajtó. Mikor benyit a fürdőszobába, ott nincs senki, semmilyen furcsa esemény nem történik. A szellemnek vélt entitás rendszerint kínozza a youtubert különféle események előidézésével, ám a nézők többsége szkeptikus. Valódi poltergeist jelenségnek lehetünk szemtanúi, vagy egy 8 éven át tartó, ügyesen megkomponált hoax lehet a szellemes videósorozat?

4.  Alakok a sötétben

A Sam and Colby majd 3 milliós követőtáborral rendelkező csatorna. Egy februári videójukban a kommentelők kérésére felkerestek egy szellemjárta erdőnek vélt helyet a barátaikkal. A csapat egyik fele szkeptikus, a másik fele szentül hisz a kísértetek létezésében. Ahogy felkerekednek a fiúk az éjszaka közepén, hamar rá kell döbbenniük, valami sokkal ijesztőbbre bukkantak pár kósza szellemnél. A felvett anyagban hallani lehet először néhány segélykérő kiáltást, majd gonosz nevetést is. Mivel az erdőbe vezető kapu nyitva volt, a csapat tagjai találgatni kezdenek, esetleg pár tini grasszál arrafelé, vagy sátánista rituálékat folytatnak a sötétben. Rögtön megállapítják, hogy egy csapatról van szó, mivel a zseblámpáik fénye messziről látszódik. A youtuberek először ki akarják deríteni, kik vannak ott, ám mikor a kis csapatot felfedezik az idegenek, azok kiáltozni kezdenek utánuk, majd üldözőbe is veszik a fiatalokat. 6-7 elemlámpa fényét látják közeledni, így futásnak erednek, és meg sem állnak a kint parkoló autójukig. Az őrült kacajok és sikítások miatt a fiúk úgy gondolják, nem teljesen normális emberek voltak odabent, így ha nem jöttek volna ki onnan, ki tudja, mi történhetett volna velük. Miután kocsiba ültek, két alakot rögzítenek, akik követték őket, elmondásuk szerint ezután két autó távozott a hely elől, miután lefülelték a szellemvadász csapatot. Szerencsére nem követték őket, az eset mégis mélységesen megrázta a fiúkat.

5. Az elmegyógyintézet utolsó lakója

Kétségkívül nagy népszerűségnek örvendenek Youtube-on az elhagyatott helyeket felfedező csapatok videói, nincs ezzel másképp utolsó versenyzőnk sem. A teljes videó ugyan már nem érhető el a videómegosztón, de a legfontosabb részletet sikerült megmenteni belőle. Adott ismét pár vállalkozó szellemű fiatal, akik bemerészkednek egy régi elmegyógyintézet belsejébe. Látszik, hogy sokan jártak ott előttük, a falakat firkák és feliratok díszítik, a fiúk mégis úgy érzik, nem csak vandálok járhattak ott. Ezt nem bizonyítja más, mint azok a furcsa, állatias hangok, amiket hallani lehet a videóban is. A fiúk utánanéznek az emeletről érkező zajoknak, ott azonban megdöbbentő dolog történik velük, egy négykézláb közlekedő lény lép elő az egyik ajtó mögül, és úgy tűnik, üldözőbe akarja venni a felfedezőket. A fiúk elszaladnak, maguk mögött hagyják a furcsa humanoidot. De nézzük a tényeket! A lassításban látszik, hogy a négykézláb közlekedő lény tulajdonképpen magasszárú cipőt visel, tehát minden bizonnyal egy ember lehet az, nem pedig szellem vagy bármilyen más kriptid. Kétségbevonható a videó hitelessége emiatt, de sokan úgy gondolják, egy hajléktalan ijesztett rá a fiúkra. A hosszú, gondozatlan haj, a brutálisan vékony testalkat és a hiányos öltözet is utalhat erre, de persze az is lehet, hogy egy ügyes kitaláció az egész. Döntse el mindenki maga!