Mennyire vagy jó kriptozoológus? – KVÍZ

Rájössz, milyen lény bújik a leírások mögött?

A kriptozoológia olyan "tudományág", ami nem bizonyított, legendák és szóbeszédek nyomán ismertté vált állatokkal/lényekkel foglalkozik. Akik a kriptozoológiának szentelik életüket, olyan nyomok után kutatnak, amikkel bizonyíthatóvá válnak az általuk vizsgált kreatúrák létezése, előfordulása. A "tudományág" által vizsgált lények a kriptidek, amik közül a Loch Ness-i szörny, a jeti és a chupacabra a leghíresebbek. Mennyire ismered ezeknek a szörnyeknek a világát? Teszteld magad, és tudd meg, milyen kritptozoológus válna belőled!

0 Tovább

Jézus mégsem halt meg a kereszten?

Létezik az elmélet, ami alapjaiban rengeti meg a keresztény egyházat? Vagy szenzációhajhász, tényeket mellőző kitaláció az egész? Dan Brown sikertörténetével valósággal elburjánzottak a keresztény egyházról szóló konteók, mint például a titokzatos Sion-rend küldetéséről szóló mítoszok, vagy a szentjeink titkos életéről írt legendák. Sokszor bukkan fel egy olyan állítólagos kincs, ami feltételezhetően kirántaná a szőnyeget az egyház biztos talpa alól, így e fontos ereklyéket állítólagos rendek védelmezik. A kincs nem mindig értendő szó szerint, hiszen lehet szó egy fontos dokumentumról, festményről vagy vallási alakok testéről. A konteó-gyártók legkedveltebb célpontja Jézus Krisztus, akiről sokan úgy gondolják, házasságban élt, gyermeke is született, valamint azt is, hogy feltámadásához semmilyen transzcendens erőnek nem volt köze, mivel valójában meg sem halt a kereszten.

összeesküvés vallás jézus kereszthalál passió mária magdolna sion-rend konteó rennes-le-chateau

0 Tovább

5 jele annak, hogy szellem van a házban

Ha olykor furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek veled, gyakran vagy ok nélkül frusztrált, úgy érzed, figyelnek vagy egyszerűen nem érzed magad biztonságban a házban, annak oka lehet. Az alábbi pontok alapján eldöntheted, mennyi igaz rád és a helyzetedre, onnantól pedig csak rajtad áll a kérdés megválaszolása: tényleg paranormális entitás van a házban?

szellemek kísértetek szellemjárta ház jelek ouija

0 Tovább

Elég bátor vagy, hogy végignézd? – VIDEÓ!

parateszt szellemek idegenek ijesztő kiakasztó jumpscare horror

0 Tovább

Híres paranormális fotók, amikről kiderült, mégsem igaziak

Az internet korában vírusként terjednek a világhálón a szellemekről, ufókról, időutazókról készült képek, az eredeti történetek pedig sokszor elvesznek a süllyesztőben. Érdemes azonban mélyre ásni, mivel sokszor kiderül, téves elméletek alapján kiáltottak ki egy képet paranormálisnak, vagy szimplán egy hamisítványra hiszik emberek tízezrei, hogy bizonyíték lehet a túlvilág létezésére. Nézzünk meg néhány érdekes fotót, amiről eddig talán te is azt hitted, igazi!

paranormál rejtélyek idegenek szellemek fotók hamisítvány

0 Tovább

Megtörtént paranormális események, amikből filmek készültek

Az igaz történet alapján felirat a filmek végén igen félrevezető lehet, gondoljunk csak a Texasi láncfűrészesre, ahol sokáig azt hittük, a rendőröket lemészároló Bőrpofa valahol még mindig szabadon jár, és halomra gyilkolja a gyanútlan turistákat. Ez az ügyes marketingfogás arra szolgál, hogy az amúgy talán laposnak tűnő történeteket kicsit érdekesebbé, izgalmasabbá tegyék a néző számára. Vannak azonban olyan vérfagyasztó valós események, amikhez képest a belőlük készült mozi meg sem közelíti a történtek súlyosságát.

4 Tovább

Ókori leletek bizonyíthatják a földönkívüliek létezését

Az ősi kultúrák mindegyike számos talánnyal tartja izgalomban a történelem-kedvelőket. A piramisok, Atlantisz, elveszett kincsek lázas kutatói felfigyeltek azonban egy különös jelenségre. Az ősi kultúrák szinte mindegyikében találhatunk olyan utalásokat, amik arra engednek következtetni, hogy tényleg nem vagyunk egyedül, az emberiség felvirágzásának pedig idegen beavatkozás lehet az eredete.

2 Tovább

Ijesztő hangok az égből – itt a világvége?

Nemigen találni egyhangúlag elfogadott magyarázatot az évek óta világszerte hallható, ismeretlen zajokra. A fémes, rémisztő hang országhatártól, éghajlattól és napszaktól függetlenül hallható világszerte, a beszámolók alapján pedig leginkább az ég felől hallható. Van rá magyarázat?

tudomány rejtélyek bolygó ijesztő zaj ég ufo vallás

0 Tovább

Sötét rajzfilmes teóriák

Vélhetően ezek után már nem fogsz ugyanúgy tekinteni régi gyerekkori kedvenceidre, ezért csakis saját felelősségre olvass tovább!

Rajzfilmek garmadája tette izgalmassá a mindennapjainkat, sokan szinte alig várták, hogy a tévé elé huppanva követhessék nyomon kedvenc hősük újabb kalandjait. A nosztalgia vonatra pattanva talán jópáran újra nézték a legjobb sorozatokat, felnőtt fejjel azonban jó pár furcsa, sötét vagy épp bizarr résszel találkozni. Számtalan teória terjeng a neten (főként a 90-es évekbeli) mesékről, amelyek valamilyen sötét, hátborzongató háttérrel rendelkeznek. Lássuk a legmegdöbbentőbb, legbetegebb vagy épp legszomorúbb elméleteket, amik ugyan megerősítve nem lettek a készítők által, mégis más szemmel nézzük utána a legnépszerűbb rajzfilmeket.

0 Tovább

Top 5 ijesztő dolog házi videókban

Hátborzongató események bontakoznak ki az alábbi felvételeken.

szellemek rejtélyek kamera ijesztő

A YouTube-ra rengeteg videó kerül fel, ám ezeknek egy kis része nem a kedves macskás videókból és a vicces esésekből áll. Sokszor megmagyarázhatatlan, félelmetes és hihetetlennek tűnő eseményeket rögzítenek. Hogy valójában mi megrendezett és mi igaz, azt csakis a befogadó döntheti el, mindenesetre nem árt alaposan szemügyre venni az alábbi felvételeket, és azt, mi történik bennük.

0 Tovább

paranormal

blogavatar

Minden, ami rejtélyes, megmagyarázhatatlan, természetfeletti és sosem mertél kérdezni róluk. Több lapulhat a felszín alatt? Valósággá válhatnak a történetek az ágy alatt rejtőző szörnyekről? Keressük együtt a választ itt a Paranormálon!

Címkefelhő

rejtélyek (18),összeesküvés (8),szellemek (8),tudomány (7),vallás (6),idegenek (6),ufo (4),kvíz (3),konteó (3),teszt (3),gyilkosság (3),biblia (3),mária magdolna (2),hitler (2),apokalipszis (2),ijesztő (2),teória (2),náci (2),jézus (2),horror (2),paranormál (2),film (2),túlélés (1),múzeum (1),zombi (1),rapper (1),avril (1),énekes (1),tupac shakur (1),életben vannak (1),halott sztárok (1), (1),hamis ételek (1),fagylalt (1),méz (1),élelmiszeripar (1),átverés (1),merénylet (1),jkf (1),lazac (1),világvége (1),dyatlov (1),amityville (1),igaz történet (1),warren házaspár (1),jelenések könyve (1),jános (1),összeesküvések (1),kutya (1),elizabeth short (1),sorozatgyilkos (1),da vinci (1),fekete dália (1),eltérítés (1),eltűnés (1),negyedik típusú találkozás (1),szürkék (1),szent grál (1),apostolok (1),vallatás (1),hóhér (1),anatómia (1),kínzóeszközök (1),kínzás (1),az utolsó vacsora (1),középkor (1),elrablás (1),walton (1),laposföld (1),lapsi (1),gömbirka (1),overtoun híd (1),öngyilkos híd (1),sátánista (1),okkult (1),déja vu (1),alternatív valóság (1),holttest (1),sátánizmus (1),szellem (1),google térkép (1),jövőlátás (1),mátrix (1),pszichológia (1),démonok (1),második világháború (1),sötét (1),bolygó (1),ijesztő zaj (1),rajzfilm (1),kamera (1),zajszennyezés (1),kihaló faj (1),ég (1),egyiptom (1),piramis (1),ördögűzés (1),kísérlet (1),hibrid (1),ókor (1),elektromosság (1),pusztulás (1),delfin (1),Notre Dame (1),szörny (1),egyház (1),kereszténység (1),gyújtogatás (1),terrorizmus (1),legendák (1),isten (1),bálna (1),cet (1),kígyó (1),sátán (1),leviatán (1),jónás cetje (1),halál (1),tragédia (1),szörnyfelismerő (1),szovjetek (1),kriptozoológia (1),kriptidek (1),sion-rend (1),rennes-le-chateau (1),kgb (1),cia (1),annabelle (1),robert (1),elmo (1),warren (1),megszállt baba (1),démon (1),passió (1),kereszthalál (1),horrorfilm (1),fotók (1),mozi (1),anneliese michel (1),9/11 (1),molyember (1),hamisítvány (1),parateszt (1),jelek (1),ouija (1),szellemjárta ház (1),kísértetek (1),kiakasztó (1),jumpscare (1),kennedy (1)